2014. március 21., péntek

Kondom Múzeum - tapintható tárlat

"Pusztán az illata alapján meg tudom állapítani, hogy hol készült, és milyen minőségű" - You Qi-Cheng, a Fuji Latex igazgatója.

Tajvanban 2013 áprilisában nyílt meg a Kondom Múzeum, amely Új Tajpej Város kísérlete volt arra, hogy az iparosodást propagálja. Az elmúlt évek során egyre több üzem költözött át Kínába, ezzel szemben akarta a város a "gyárturizmust" fejleszteni.


Bejárati hall.

A város vezetése meggyőzte You Qi-Chenget, hogy hagyja meg a gyárat, és alakítsa át működő múzeummá. A látogatók nem csak a gyártási procedúrával ismerkedhetnek meg jobban, de a kondomok történetét, a megtermékenyülést és a szexet is bemutatja a múzeum. A kiállításnak van tapintható része.


Tesztelik a gumikat!
Qi-Cheng hosszú utat tett meg a múzeum megnyitásáig. Negyven évet töltött a kondom-gyártó világban, ráadásul csak két gyermeket vállalt, mert nem akarta, hogy úgy tűnjön, nem elég hatékonyak az általa gyártott termékek.

 KiállításKörkép:


Recsk - a rendszer kegyetlen, vagy az emberek?
A Recski Nemzeti Emlékparkban jártunk, ahol a Rákosi-korszakban, 1953 és 1955 között tartották fogva és kényszerítették bányamunkára mindazokat a politikai elítélteket, akiket a rendszerre veszélyesnek ítélt a rendszer. A recski munkatáborban elkövetett kegyetlenkedésnek állít emléket a nemzeti emlékpark. De vajon ki a hibás? Hogyan emlékszik a hely?

Welcome to Iraq - Tegnap nyílt Londonban az iraki művészek első kiállítása 35 év hallgatás után - 2014. március 18.
Az amerikai megszállás alatt, és egy évtizedes háború romjain született művészet.


Gyors élvezet a Szépműben - 2013. december 17.
Alagsori kiállítás világszínvonalon.


Mélyreható Múzeum - Ganymed goes Europe

Élményes est Kulkával, Gryllus Dorkával, Hegedűs D. Gézával és Hay Annával, egy emelkedő csillaggal.







Eredeti cikk: http://www.worldcrunch.com/culture-society/take-a-tour-of-taiwan-039-s-new-hands-on-condom-museum/contraception-rubber-factory-new-taipei-city/c3s10693/#.UywQgIUnZws




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése