2014. március 20., csütörtök

Gyözd meg a konzulensed!



    Állhatnál jobban is a szakdogával? Vagy csak tartasz a kritikától? Íme néhány tipp, amivel a konzulensed kiemelkedően élrevasaltnak, üngyibüngyinek és mütyürkének fog látni.

     1.    Beszélj vázlatpontokban! – Még mielőtt mondanál valamit, mondd el, hogy mit fogsz mondani. Idiotizmusnak tűnhet, de a tanárok imádják! Így látszik, hogy összeszedett vagy, és jól rendszerezed a gondolataidat.


Az 5. és legfontosabb trükköt se felejtsd!
     2.      Tegyél fel sok kérdést! – Addig sem neked kell beszélned, és a kérdés az elmélyülés legnagyobb bizonyítéka. Ezt a gimis kémiatanárnőm mondta mindig, bár neki néha lejárt a slicce, és végül csak a bölcsészkaron kötöttem ki. De ettől még igaz.






     3.      Oszd meg a kétségeidet! – A szakdoga leadása előtt egy hónappal megengedett, hogy kétségeid legyenek, ráadásul így megelőződ a konzulensedet, és nem tud nekiállni kritizálni.


     4.      Jegyzetelj! – Amint nem csak az időjárásról van szó, kezdj el jegyzetelni! Ha érezteted a tiszteletedet és csodálatodat, akkor ellenállhatatlan leszel.


      5.      Küldj memót! – Hogy mi a memó? Egy felesleges email, ami hasznodra válik. Összefoglalod benne a megbeszélteket, vázlatosan leírod, hogy a következő alkalomig min fogsz munkálkodni. Ettől eminensnek és végtelenül felkészültnek fogsz tűnni, nem utolsó sorban pedig önmagad számára is megfogalmaztad a feladataidat.



Ha nehezen bírod  a szakdogaírás mindennapjait, itt van néhány tipp, hogy hogyan éld túl a következő egy hónapot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése