2014. március 15., szombat

Készen állsz a szakdogára? Győződj meg! - az 5 legfontosabb előkészület



  1. Változtass címet januárban! Leadtad ugyan múlt év október 15-én a címbejelentőt, de – hol van az már! – azt mégse várhatják tőled, hogy ugyanaz a téma még 3 hónapra rá is érdekeljen. Ne is!  
  2. Ne aprózd el a dolgot, add le későn a címbejelentő módosítóját! Ezzel azt éred el, hogy március elején niagarát izzadhatsz, amikor a hökösök tájékoztatnak arról, hogy változtatni már január óta nem lehet. ez persze nem igaz, de legalább ez mozgósított, és bementél a TO-ra ügyet intézni.    
  3. Válassz konzulenst egy másik tanszékről! Ez a kedvencem, mert így nem 2, hanem 5 aláírás kell minden formanyomtatványhoz, a TO-on nevetve közlik, hogy garantáltan el fog kallódni a szakdogád, és persze ott van a szakdolgozati szeminárium, amit csak a saját tanszéked, kizárólag belsős professzorainak neve alatt lehet meghirdetni. Ez azért is jó, mert így a saját szakodon minden hivatalnok és doktorandusz megkérdőjelezheti, hogy vajon szakszerű lesz-e az alkotásod.   
  4. Ha már meg van a külsős konzulens, tekints feljebb, nehogy egy szorgalmas, közvetlen fiatalt válassz! Akkor vagy jó helyen, ha tanszékvezetőnél kötsz ki, aki nem ér rá konzultálni, és amikor levadászod a folyosón, minden egyes alkalommal bemutatkozhatsz neki. 
  5. Ezek után már csak annyit kell tenned, hogy március 15-én felnyitod a kis mütyürödet, amin gépelni szoktál, létrehozol egy szakdolgozat című fájlt és megnézed a legújabb Bing Bang Theory-t. (Ezen a ponton némi deviancia elfogadható)

 
Büszkén jelenthetem, hogy a szerkesztőségnek már több tagja kvalifikált szakdolgozat szerző. Ha valamit kihagytál a listából, netalán volt képed befejezni mostanra, ne csüggedj, a géped lefagyhat bármelyik pillanatban, vagy ellophatják a könyvtárban minden biztonsági másolattal együtt – mert ugye minden a D-meghajtón van – de egyéb slamasztikákba is kerülhetsz. 

Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése