2014. május 18., vasárnap

Egyenesen a helyszínről - MÚZEUMOK MAJÁLISA

Idén 19. alkalommal rendezték meg a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisát. Szombaton mi is ott nyüzsögtünk a néppel: volt még Tévémaci, Süsü, Természettudományos Medve és kölyökközlekedés.

Az eseményt az ICOM külföldi szervezeteitől lestük el, akik már több évtizede majálissal ünneplik múzeumaikat. Az Év Múzeuma-díj átadása mellett a múzeumoknak és látogatóknak egyedi alkalma nyílik arra, hogy megismerkedjenek és kedvet kapjanak egymásra.

Idén különböző negyedekbe tömörültek a múzeumok, melyeket a haza múzeumi nagyágyúinak neveit viselik. Pulszky Ferenc, Hampel József, Hermann Ottó utcáin sétálva színes múzeumi fergetegbe csöppenünk. Sátrában ücsörögve sok mobilozó muzeológust láttunk, akik unalmukban elmulasztották a lehetőséget arra, hogy megszólítsák a nagyérdeműt. Szerencsére ez inkább volt kivétel, mint szabály, ezért bőven találtunk megörökítésre érdemes, ötletes programokat, amelyek kicsiknek-nagyoknak egyaránt felkeltette az érdeklődését.

A Természettudományi Múzeum sátrában a naprakész természetbúvárok Hermann Ottóval foghattak kezet, a Hadtörténeti Múzeum kirendeltségét felkeresők díszrojtot, kitüntetést készíthettek, a Skanzen zegzugos sátrában pedig jászolos-felolvasós foglalkozás volt.

Hangulatidéző galériánk:  

 

TAGADÁS

KÖLYÖKFORGALOM

MODERN TEKNOLODZSI

SZITÁS OKOSSÁG

JÓK VAGYUNK SORSJÁTÉKBAN - GYÁRAT ÖRÖKLÜNK A 19. SZÁZAD VÉGÉN

CSAK GYEREKEK FOTÓZKODHATTAK SÜSÜVEL

MESEDÉLUTÁN A SKANZEN JÁSZOLJÁBAN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése